Voor professionals

Voor het effectief uitvoeren van de hulp- en dienstverlening aan kinderen en volwassenen is het belangrijk dat professionals tijdig met elkaar in contact komen. Door eerder zichtbaar te zijn voor andere betrokken professionals, kunnen zorgen eerder gedeeld worden en samen met de inwoner en het gezin gewerkt worden aan een nieuw op elkaar afgestemd perspectief. Het vroeg signaleren van de betrokkenheid van professionals kan de inzet van zwaardere zorg voorkomen. De gemeente Rotterdam heeft ervoor gekozen een Verwijsindex beschikbaar te stellen voor professionals verantwoordelijk voor de zorg voor de inwoners van de gemeentes. Dit betreft ook voor hen ouder dan 23 jaar.

Hoe werkt het?

In SluiS legt u alleen vast bij wie u op dit moment betrokken bent. Dit doet u door in te loggen en een signaal af te geven in SluiS. Wanneer een collega van een andere organisatie een signaal afgeeft op dezelfde inwoner, ontstaat er in SluiS een match. U krijgt vervolgens van SluiS een e-mail, dat ook een andere professional betrokken is. Met instemming van de betreffende inwoner kunt u vervolgens contact met elkaar opnemen voor verdere afstemming.

Belangrijk

Informeer de inwoner wanneer u een signaal gaat afgeven in SluiS. Vraag instemming aan uw inwoner wanneer hij / zij 23 jaar is of ouder. Vraag ook instemming voor de afstemming na een match en u voor de samenwerking relevante informatie wilt delen met een andere professional.

Inloggen in SluiS

 

Deelnemende partijen Rotterdam >>