Voor professionals

Belangrijk rondom de zorg van kinderen en volwassenen is om deze zorgen eerder en beter in beeld te krijgen. Het vroeg signaleren van de zorgen voorkomt zwaardere zorg. De gemeente Rotterdam heeft ervoor gekozen een Verwijsindex beschikbaar te stellen voor professionals verantwoordelijk voor de zorg voor alle Rotterdammers, dus ook voor hen ouder dan 23 jaar.

Hoe werkt het?

In SluiS legt u alleen vast bij wie u op dit moment betrokken bent. Dit doet u door in te loggen en een signaal af te geven in SluiS. U registreert uw contactgegevens en alleen naam, geslacht, geboortedatum van de cliënt bij wie u betrokken bent. Wanneer een collega van een andere organisatie een signaal afgeeft op dezelfde cliënt, ontstaat er in SluiS een match. U krijgt vervolgens van SluiS een e-mail, dat ook een andere professional betrokken is. U kunt dan contact met elkaar opnemen voor verdere afstemming.

Belangrijk

Informeer uw cliënt wanneer u een signaal gaat afgeven in SluiS. Vraag toestemming aan uw cliënt wanneer u na een match inhoudelijke informatie wilt delen met een andere professional.

Inloggen in SluiS